MediaMonkey is uitgegroeid tot een van de uitgebreidste gratis mediaspelers die er op het internet te vinden zijn. Het aantal functies is schier eindeloos.

Mediamonkey is uitgegroeid tot een van de uitgebreidste gratis mediaspelers die er op het internet te vinden zijn. Het aantal functies is schier eindeloos.

Met Mediamonkey kan je meer dan vijftigduizend bestanden en afspeellijsten op verschillende locaties beheren. Je kan muziek organiseren, zoeken of doorbladeren op bijvoorbeeld genre, artiest of jaar van verschijnen. Muziekbestanden die verspreid zijn opgeslagen op je harde schijf, worden door Mediamonkey automatisch georganiseerd en herbenoemd in mappen naar jouw keuze.

Het programma heeft een cd-ripper die automatisch track-eigenschappen invult via de database freedb. Verder zijn er converters voor mp3’s, M4A-, OGG-, FLAC- en wma-bestanden.

Afspeellijsten
Mediamonkey biedt allerlei tools om tags op te sporen en aan te passen. Je kan informatie toevoegen zoals waardering, ‘stemming’ en componist.

Op basis van zoekcriteria kan je vervolgens afspeellijsten maken. Auto-DJ creëert automatisch een mix voor je. Bij het afspelen past Mediamonkey het geluidsvolume aan, zodat je geen storende verschillen hoort per track. Handig is de feestmodus, die de gebruikersinterface afsluit. Tijdens een drukbezocht feestje hoef je je dus geen zorgen te maken dat iemand gaat rommelen met je uitgekiende afspeellijsten.

 

iPhone
Het programma synchroniseert tracks, playlists, artwork en podcasts naar draagbare audiotoestellen zoals iPhones, iPods en muziektelefoons. Het ondersteunt tevens honderden scripts en plug-ins om de functionaliteit verder uit te breiden. "Als je een controlefreak bent, geeft Mediamonkey je alle controle die je wilt", aldus de makers.

Veranderingen in versie 3.1.0.1256 zijn onder meer: ondersteuning voor de iPod Shuffle 3G, verbeterde tags voor klassieke muziek, volledige text search, een betere omgang met albumkunst en verbeterd podcastbeheer.

Windows 98/2000/2003/XP/Vista/7

[download_file]

External links

Mediamonkey