Webpagina’s afdrukken is vaak geen sinecure. In veel gevallen druk je namelijk ook elementen af die je niet nodig hebt en die onnodig veel papier en inkt kosten, zoals het navigatiemenu, reacties en advertenties. Met PrintFriendly kies je welke delen van een pagina je wil printen.

Surf naar www.printfriendly.com en geef het adres in van de webpagina die je wil afdrukken. Druk op de knop PRINT PREVIEW, en je krijgt een tekstversie van de pagina in kwestie voorgeschoteld.
Als je met je muis over de tekst beweegt, zie je een rode balk die bepaalde stukken selecteert. Een simpele muisklik volstaat om het geselecteerde stuk te verwijderen.

Handig is ook de knop REMOVE IMAGES die je bovenaan vindt, om meteen alle beelden uit je bericht te liquideren. Te veel verwijderd? Gebruik dan de UNDO-knop.

Als je tevreden bent, met hoe het er uitziet, hoef je enkel nog op de PRINT-knop te drukken. Een pdf van het bericht maken is ook een optie, maar in onze test leverde dat niet meteen goede resultaten op.

Je printer, je portefeuille en het milieu zullen je dankbaar zijn.

External links

PrintFriendly