Knippen, kopiëren en plakken: het zijn wellicht de meest gebruikte computertaken. Helaas ‘vergeet’ je computerplakbord je vorige knipsel als je een nieuw stukje kopieert. Advanced Clipboard Manager helpt dat probleem de wereld uit.

Het programmaatje onthoudt standaard tot tien vorige kopieersels. In het optiescherm kan je dat aantal zelfs nog uitbreiden. In tegenstelling tot andere plakbordprogramma’s heeft Advanced Clipboard Manager ook de mogelijkheid om bestanden, mappen en afbeeldingen in zijn geheugen bij te houden. Dat maakt het programma een pak handiger dan zijn concurrenten.

Advanced Clipboard Manager leeft op je bureaublad. Standaard staat het programmaatje altijd bovenaan je scherm geplakt, boven alle andere vensters. Zo heb je steeds eenvoudig toegang tot je plakbordgeheugen. Stoor je je aan het altijd aanwezige venstertje, kan je er ook voor kiezen om het te laten verdwijnen, het transparant te maken of het gewoon ergens anders te plaatsen.

[download_file]

Let wel: Advanced Clipboard Manager is een Java-programma. Om het te kunnen gebruiken, heb je dus de Java Runtime Environment nodig. Heb je dat nog niet, dan kan je dat hier downloaden.
 

Windows: 2000, XP, Vista

 

External links

Advanced Clipboard Manager