Google heeft al geruime tijd een vertaaldienst die luistert naar de naam Google Translate. Nu kan je de functionaliteit van deze online vertaler ook integreren in Gmail, via het onvolprezen Gmail Labs. Dit laat je toe om anderstalige mails die in je inbox belanden met één klik te vertalen naar de standaardtaal van je Google-account.

De vertaalfunctie activeren doe je door in Gmail op INSTELLINGEN te klikken en naar het tabblad LABS te bladeren. In die lijst ga je op zoek naar BERICHTVERTALING. Een vinkje bij INSCHAKELEN, een druk op WIJZIGINGEN OPSLAAN, en het vertaalbureau staat paraat.

Open je nu een e-mail die bijvoorbeeld in het Engels is opgesteld, dan krijg je bovenaan het bericht een knopje VERTAAL BERICHT IN HET NEDERLANDS.

Net zoals bij andere automatische vertaaldiensten, is de vertaling van je e-mails niet bepaald van hoogstaande kwaliteit. Maar slecht Nederlands is in een aantal gevallen wel makkelijker te begrijpen dan correct Engels, Italiaans, Tsjechisch, of een van de andere vele talen die Google Translate ondersteunt.

External links

Gmail

External links

Google Translate