Windows XP is ondertussen acht jaar oud: een eeuwigheid in computerjaren. Hoewel het besturingssysteem nog zeer goede prestaties levert, toont het zijn ouderdom wel in zijn look. XP ziet er uit alsof het in het stenen tijdperk is blijven steken. Nimi maakt XP terug hip met met blitse effecten.

Zo kan je bijvoorbeeld vensters bij het bewegen laten bibberen of meebewegen. Dat ziet eruit alsof de vensters van gelei gemaakt zijn, wat best wel een leuk effect geeft. Al moeten we er ook wel bij vertellen dat dat effectje nog niet volledig op punt staat, maar het idee is alvast erg leuk.

Ook is het mogelijk om je taakbalk of vensterranden doorschijnend te maken. Schaduwen op je bureaublad laten vallen of je vensterrand laten glimmen bij het openen van een nieuw programma behoren ook tot de mogelijkheden.

[download_file]

Je hebt heus geen gloednieuwe monsterpc nodig om Nimi te kunnen draaien. Op onze oudere laptop draaide Nimi bijna perfect, op enkele kleine mankementjes na. Zo bleek het niet mogelijk om vensters te laten flikkeren bij het opstarten: dat zorgde gewoon voor een zwarte balk op het venster. Verder werkte Nimi perfect, en had het geen noemenswaardig effect op de snelheid van deze testpc. Nimi is dus een leuk programmaatje om je XP-pc uit het stenen tijdperk wat op te leuken.

Windows: XP

External links

Nimi Visuals X