Met Keyboard Tweaker maak je van een eenvoudig toetsenbord een echt multimediatoetsenbord. De volledig naar smaak instelbare sneltoetsen geven je vele mogelijkheden. 

Zo kan het programma, buiten voor de hand liggende opties zoals programma’s of Verkenner-vensters openen, ook je volume aanpassen. Bovendien toont Keyboard Tweaker daarbij een balkje op je scherm. Dat is handig: zo zie je met één oogopslag hoe luid je volume staat.

Ook kan je Keyboard Tweaker gebruiken om sommige mediaspelers te controleren. Wie dat wil, kan het programmaatje instellen om nummers verder te spoelen in Winamp – al blijft de vraag waarom je dat zou doen, aangezien er ook standaard globale sneltoetsen in Winamp mogelijk zijn.

[download_file]

Een stevig minpunt aan Keyboard Tweaker is het gebrek aan controle over vensters in Windows. Je kan geen sneltoetsen instellen om vensters te maximaliseren of minimaliseren, wat dan weer wel kan met concurrent Winkey.

Maar Keyboard Tweaker maakt dat gebrek dan weer goed met de volledig instelbare sneltoetsen. Je kan eender welke controletoets aan een snelkoppeling binden: Control, Alt, Shift, of een combinatie daarvan. Die kan je ook ineens testen: zo zie je of die sneltoets al niet aan een ander programma gebonden is.

Tenslotte willen we ook nog wel kwijt dat het programma zijn uiterlijk niet mee heeft. De helblauwe skin is zelfs op Windows XP spuuglelijk. Maar om een cliché te gebruiken: echte schoonheid zit vanbinnen, en bovendien hoef je na de eerste installatie nooit meer het configuratievenstertje te openen. 

Windows: alle versies

External links

Keyboard Tweaker