Met een schone lei beginnen en je pc volledig opnieuw installeren? Af en toe is het noodzakelijk. Maar na het formatteren en de installatie van Windows ben je vaak een tijdje zoet met het opnieuw zoeken en installeren van stuurprogramma’s voor je hardware. DriverBackup! helpt dit probleem de wereld uit.

Het gratis programma spoort al de drivers op je pc op, en geeft ze weer in een duidelijke lijst. Dan kan je die stuurprogramma’s eenvoudig kopiëren, naar een usb-stick bijvoorbeeld. Zo kan je na het formatteren die drivers snel terug installeren, dankzij de Restore-functie van DriverBackup!

Je hoeft dus niet meer in een stapel cd-roms op zoek naar die éne onvindbare driver van je netwerkkaart. Op Google zoeken naar het stuurprogramma van een obscure geluidskaart waarvan de fabrikant al een paar jaar failliet is en wiens website (én bijbehorende drivers) van het internet verdwenen is – we kunnen ons een betere besteding van je namiddag voorstellen. DriverBackup! maakt je pc-leven weer net iets eenvoudiger.

[download_file]

Tenslotte is het programma draagbaar: er is geen installatie noodzakelijk. Je kan het dus gewoon vanaf een usb-stick uitvoeren. Handig: zo hoef je het programma niet op je ‘verse’ pc te installeren, of kan je snel een back-up nemen van de drivers op de pc van een computerleek.

Windows: alle versies
 

External links

DriverBackup!