Een van de leukere dingen aan Mac OS X zijn de gestileerde pop-ups. Met Growl For Windows krijg je op je Windows-pc ook zo'n mooie notificaties.

Een van de leukere dingen aan Mac OS X zijn de gestileerde pop-ups. Met Growl For Windows krijg je op je Windows-pc ook zo’n mooie notificaties.

Het programmaatje zou standaard met de meeste programma’s die notificaties uitsturen moeten werken. Die ‘pop-ups’ worden dan in een mooie, volledig naar smaak aanpasbare ballon weergegeven.

Je kan eenvoudig kiezen waar op je scherm die pop-ups getoond moeten worden. Ook houdt Growl een geschiedenis bij: dan kan je, als je een notificatie gemist hebt, toch nog die informatie opnieuw lezen.

[download_file]

Voor sommige niet-ondersteunde programma’s bestaan er plug-ins. Zo werkt Growl ook met Firefox, iTunes en Outlook. Helaas werkt Growl niet met Windows-systeemnotificaties: dat blijven lelijke gele ballonen boven je systeemvak. Ook Windows Live Messenger blijft zijn eigen geskinde popups gebruiken.

Toch is Growl een leuk speeltje voor bureaubladtuners, door zijn volledig aanpasbare uiterlijk. Dan passen de meeste pop-ups tenminste mooi bij de rest van je interface-look. 

Windows: alle versies

External links

Growl For Windows