Startup Delayer geeft de programma’s die meestarten met Windows op verschillende tijdstippen het startschot. Zo kan je meteen beginnen te werken en hoef je niet vijftien minuten te wachten op een systeem dat al zijn aandacht nodig heeft voor het gelijktijdig klaarzetten van je belangrijkste programma’s.

Het idee achter Startup Delayer is eenvoudig; de uitvoering is dat gelukkig ook. Je opent het hoofdvenster en krijgt een lijst van alle programma’s die zichzelf inschakelen wanneer je Windows opstart. Vervolgens sleep je de software die je later wil laten starten naar een tijdsbalk onder in het scherm, zodat je op de seconde kan bepalen wanneer een applicatie mag beginnen met lopen. Verschillende kleuren geven de prioriteit van de startende software weer, om het overzicht wat te verbeteren.

[download_file]

Het Nederlandstalige Startup Delayer heeft verder weinig instelbare functies. Met een herstartknop en de mogelijkheid om het programma tijdelijk uit te schakelen, zijn we snel klaar.

Als je een IM-programma, e-mailclient en andere zware software meteen bij de hand wil nadat je de computer hebt opgestart, kan deze applicatie je kostbare tijdswinst opleveren.

Windows 98/ME/2000/XP//Vista

External links

Startup Delayer