Stel: je ontvangt een mail van een collega, met een belangrijk document als bijlage. Helaas is dat document opgeslagen in .docx of .xlsx – het formaat dat Office 2007 gebruikt, en dat niet werkt in vorige versies zonder een update te installeren. Wat nu?

ConvertFiles lost dat probleem (en vele andere) op, want op deze site kan je probleemloos bestanden omzetten. Het gebeurt allemaal online, en je hoeft er dus geen extra software voor te installeren. Ga gewoon naar www.convertfiles.com, selecteer het bestand dat je wil omzetten, en kies het doelformaat. Enkele seconden later krijg je een mail toegestuurd, met daarin een link naar het omgezette bestand. Handig.

ConvertFiles kan met heel wat bestanden overweg: zo zet het probleemloos een onbekend afbeeldingsformaat om naar jpg of gif. Ook snel pdf-bestanden maken behoort tot de mogelijkheden. Archiefformaten omzetten, filmpjes hercoderen, een bruikbare afbeelding laten maken van een photoshopdocument: ConvertFiles is erg krachtig.

Let wel: na het omzetten blijft het bestand maar één week op de server staan. Download het dus snel na het converteren, want je documenten blijven niet eeuwig beschikbaar.

External links

ConvertFiles.com