Op Befunky.com kan je allerlei leuke effectjes op foto's zetten en ze omtoveren tot heuse kunstwerkjes.

Op BeFunky.com kan je leuke effectjes op foto’s zetten en ze omtoveren tot heuse kunstwerkjes. Online, bovendien: geen download of installatie nodig dus.

De webapplicatie maakt effectjes op je foto’s zetten zo eenvoudig dat zelfs een absolute beginneling een goed resultaat kan bereiken. Het volstaat om naar www.befunky.com te surfen, een effectje te kiezen en vervolgens de locatie van een foto op je harde schijf (of een website) in te geven.

Leuk hierbij is dat je foto’s van andere veelgebruikte sites zoals Flickr, Facebook of Myspace kan importeren in BeFunky – je moet dan wel nog even je toestemming geven op de site in kwestie. Heb je een webcam aan je computer hangen? Leuk, want dan kan je die inschakelen om een foto te maken die je vervolgens meteen kan gebruiken op BeFunky.

Die effectjes zien er trouwens fantastisch uit. Zo kan je kiezen om een foto er als een stencil te laten uitzien, of als een schilderij van Andy Warhol. Pentekeningen, propagandaposters, cartoons: alle effecten geven een verbluffend mooi resultaat. Elke ‘effectgroep’ heeft enkele variaties, die je bovenaan kan kiezen. Daar vind je ook het knopje MORE OPTIONS, waar je met een schuifbalk de mate waarin het effect op je foto wordt toegepast kan regelen.

Wie dat wil, kan daarna de foto’s nog verder bewerken. Teksten op je foto zetten, of een snor en bril op je foto plakken: de voorgeprogrammeerde mogelijkheden zijn best leuk. Je vindt de verschillende mogelijkheden onderaan het scherm, onder het knopje GOODIES. Vind je een leuke toevoeging, dan kan je die gewoon op je foto slepen vanuit de werkbalk.

Tenslotte kan je het resultaat natuurlijk opslaan op je pc. Het logo van BeFunky.com staat wel op elke foto, maar als dat je stoort kan je dat altijd proberen weg te werken met een fotobewerkingsprogramma. Wie dat wil, kan ook de afbeelding automatisch laten doorsturen naar vrienden.

External links

BeFunky.com