Snel een schermafbeelding maken? Wie Vista heeft, kan daarvoor het ingebouwde knipprogramma gebruiken. Met PrtScr, een klein programmaatje dat automatisch opent als je op de PrintScreen-toets van je toetsenbord duwt, heb je die functionaliteit nu ook in XP.

Maar ook Vistagebruikers hebben dankzij PrtScr meer mogelijkheden. Zo kan je, buiten snel markeringen plaatsen, ook notities toevoegen. Snel even het belangrijkste op je scherm omlijnen is ook mogelijk. PrtScr maakt dan de rest van je scherm wazig, zodat enkel je markering de aandacht trekt.

Verder kan je ook kiezen wat er met je afbeelding moet gebeuren: automatisch opslaan op je bureaublad of op een zelfgekozen locatie, het bestand naar een fotobewerkingprogramma sturen of gewoon naar je plakbord sturen. Ook kan je de afbeelding rechtstreeks naar iemand doormailen.

[download_file]

Tenslotte ziet PrtScr er fantastisch uit: na het maken van je afbeelding zweeft die op je scherm. Een leuk effectje, dat ervoor zorgt dat het gewoon léuk is om het programma te gebruiken. 

Windows: XP, Vista

External links

PrtScr