Quotepad is een piepklein programmaatje dat in je systeemvak leeft. Kom je ergens iets interessants tegen, dan kan je de tekst selecteren. Door op CTRL+SHIFT+Q te drukken, kopieer je de informatie naar Quotepad. Je kan ook een andere toetsencombinatie instellen. Het programma houdt dan automatisch bij waar de informatie vandaan komt.

Kopieer je bijvoorbeeld iets van een website, dan bewaart Quotepad zelf de url. Enorm handig voor research: geen geknoei meer met manueel teksten te kopiëren en te plakken, en dan daarna nog eens op onderzoek uit te moeten om je bronnen terug te vinden.

Ook het tijdstip wanneer je de data aan Quotepad toevoegde wordt bewaard. Snel al je gekopieerde teksten doorzoeken is ook mogelijk: de filterfunctie werkt uitstekend. Verder kan je Quotepad ook gebruiken als planner of takenlijstje: herinneringen instellen is mogelijk. Op het ingegeven tijdstip krijg je dan een seintje met je herinnering. Een leuke extra.

[download_file]

Verder loopt Quotepad je niet in de weg: het programmaatje blijft mooi in het systeemvak. Heb je het nodig, hoef je enkel maar op het icoontje te klikken. Na gebruik springt het mooi terug weg, zonder een taak in je taakbalk te tonen. Wie dat wil, kan ervoor kiezen om toch Quotepad altijd op de voorgrond vast te pinnen.

Windows: alle versies
 

External links

Quotepad