NirSoft is een softwaremaker die gespecialiseerd is in piepkleine programmaatjes die het leven eenvoudiger maken. Je wachtwoord voor een website vergeten? NirSoft heeft enkele programma’s die dat makkelijk kunnen terugvinden. Vermoed je dat je buren je draadloos netwerk stiekem gebruiken? Met NirSoft NetResView kan je al het dataverkeer in je netwerk bekijken, en zo je vermoedens bevestigen.

Zo maakt NirSoft nog honderden gratis kleine tools. Maar met al die kleine programma’s te downloaden en te installeren ben je wel een dagje zoet. Geen nood: dankzij NirSoft Freeware Installer installeer je al dat moois in één muisklik.

Je kan kiezen om alle NirSoft-programma’s te downloaden en te installeren, zelf je selectie maken, of de meest populaire (en dus handigste) programma’s automatisch op je pc zetten.

[download_file]

Let wel: aangezien sommige NirSoft-programma’s gemaakt zijn om wachtwoorden terug te vinden, klasseren sommige virusscanners ze als “mogelijk schadelijke programma’s”. Het is dus mogelijk dat je een viruswaarschuwing krijgt bij het installeren, maar die kan je dus gerust negeren.

Hieronder geven we nog wat voorbeelden van enkele leuke NirSoft-programma’s die je in deze installer aantreft:
 

  • NirSoft FilesTypeMan: Een nieuw muziekprogramma geïnstalleerd, maar nu openen ook ineens al je films standaard in dat programma? Geen optie in het programma om de bestandsassociatie ongedaan te maken, en de standaardfunctie in Windows onthoudt je voorkeurprogramma niet?
    Met FilesTypeMan is dit probleem voorgoed verleden tijd. Het programma toont alle bestandstypes, en de bijbehorende programma’s, met veel meer details én opties dan de functie in Windows Verkenner. 
     
  • NirSoft InstalledCodec: Voor wie regelmatig films op zijn pc bekijkt, en problemen heeft met audio- of videoweergave: InstalledCodec bekijkt welke codecs (de stuurprogramma’s die ervoor zorgen dat je videospeler beelden kan tonen) er op je systeem geïnstalleerd zijn. Zorgt een codec voor problemen, dan kan je hem met dit programma uitschakelen of verwijderen.
     
  • NirSoft IECacheView: Je browser slaat standaard je bezochte pagina’s op in zijn cachegeheugen. Dat zorgt ervoor dat je sites sneller kan openen: je browser moet immers niet elke keer opnieuw de volledige pagina downloaden. Dat cachegeheugen is niet eenvoudig toegankelijk voor gewone gebruikers. Toch kan het best wel handig zijn om er een kijkje in te nemen: een foto die nu van een webpagina verwijderd is, maar die je nog eens zou willen bekijken, vind je er misschien nog wel in terug. NirSoft heeft een programma die dat mogelijk maakt voor Internet Explorer en alle andere grote browsers.

External links

NirSoft