In het systeembeheer staat een geel uitroepteken bij mijn dvd-brander. De stuurprogrammabestanden zouden beschadigd zijn of zelfs ontbreken. De pc zelf is nieuw en maakt gebruik van Windows Vista.
Priscilla Koks

De eerste stap die je bij zo’n probleem kunt uitvoeren, is het verwijderen van de nukkige driver. Ga naar het APPARAATBEHEER (via CONFIGURATIESCHERM, SYSTEEM), rechterklik op het apparaat met het gele uitroepteken en selecteer INSTALLATIE ONGEDAAN MAKEN. Je besturingssysteem waarschuwt je vervolgens dat je op het punt staat om een stuurprogramma te verwijderen, wat je natuurlijk moet bevestigen.

Na een herstart wordt het apparaat opnieuw gedetecteerd, en met wat geluk ook opnieuw geïnstalleerd. Zo niet kan het volledig herinstalleren van de drivers, die je vindt op de website van de producent van het apparaat of die je op een schijfje meegeleverd kreeg, soelaas bieden.

Een duik in het register
Lost dit het probleem niet op, dan moet je in het specifieke geval van de dvd-brander in het register duiken. Klik op START en geef het commando regedit in. Navigeer naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, Control, Class, {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.

Ga in het rechterscherm op zoek naar één of meerdere van volgende waarden: UpperFilters, LowerFilters, UpperFilters.bak, LowerFilters.bak. Zijn deze aanwezig, verwijder ze dan door erop te rechterklikken en te kiezen voor VERWIJDEREN.

Herstart de computer. Normaal gezien zou de dvd-brander nu terug moeten verschijnen. Opgelet: als je speciale brandpakketten gebruikte, dan moeten die opnieuw geïnstalleerd worden na het toepassen van deze stappen.