Filmfanaten ondervinden het al snel: het is niet vanzelfsprekend om het overzicht te behouden over een uitgebreide collectie. Films worden dubbel gekocht, of uitgeleend om nooit nog terug gezien te worden, kortom: chaos. Coollector wil je helpen je filmbibliotheek onder controle te houden.

Grote databank
Bij soortgelijke programma’s moet je vaak zelf veel informatie invullen. Maar Coollector heeft een databank kant-en-klaar met een kleine vijftigduizend titels, compleet met recensies, coverfoto en links naar Youtube-trailers.

[download_file]

Je kan films sorteren via allerlei filters (jaar, genre, …) en dan met enkele klikken aan je collectie toevoegen. Qua functionaliteit wil het iets verder gaan dan andere verzamelprogramma’s en een soort filmnaslagwerk zijn.

Het kan films bijhouden die je wel gezien hebt, maar niet in je bezit hebt of een lijstje maken van titels die je nog wel zou willen aankopen. Daar kan het meteen prijsinformatie van winkels als Amazon.com bij tonen. Net zoals bij de Internet Movie Database (IMDB) kan je ook makkelijk doorklikken van bijvoorbeeld Indiana Jones naar de filmografie van George Lucas of Harrison Ford. Vanaf deze versie linkt Coollector ook op elke pagina door naar IMDB.

Nieuwe titels toegevoegd
Coollector wordt goed opgevolgd, nieuwe titels worden wekelijks toegevoegd en de auteur is niet te beroerd om op de forums met zijn gebruikers te discussiëren over mogelijke nieuwe features.

We ondervinden geen problemen met het invoeren van onze bibliotheek, ook niet met de oudere, buitenlandse of wat onbekendere titels. Al is het dan vaak wat kariger gesteld met de randinformatie (zoals de recensie). Voorlopig worden enkel films en tv-series ondersteund, dus dvd’s met documentaires of concerten vallen buiten de boot. Maar ook hier wordt aan gewerkt.

De interface is ruim, duidelijk en handig in gebruik. Een menubalk snijdt het scherm verticaal doormidden en scheidt het in twee grote delen. Links staat alles over de geselecteerde film, en rechts vind je alles over de geselecteerde persoon, je collectie of je zoekresultaten. De minimale interface laat alle ruimte voor informatie, wat voor een goed overzicht zorgt.

Windows (alle versies)

External links

Coollector