Heb je een e-mailadres bij Gmail? Dan kan je ook die de e-mails in Outlook Express bekijken.

Open hiervoor Outlook Express, klik op EXTRA, ACCOUNTS, en klik daarna op TOEVOEGEN, E-MAIL. Tik nu je naam en e-mailadres in. In het venster E-MAILSERVERNAMEN geef je onder inkomende e-mail POP.GMAIL.COM in, en onder uitgaande e-mail SMTP.GMAIL.COM. Onder ACCOUNTNAAM tik je je volledige Gmail-adres in.

Daaronder tik je je wachtwoord in. Klik nu op VOLGENDE en op VOLTOOIEN. In het venster INTERNET-ACCOUNTS, selecteer je je Gmail-account en klik je op EIGENSCHAPPEN.

Op het tabblad SERVERS vink je nu VOOR DEZE SERVER IS VERIFICATIE VEREIST aan. Op het tabblad GEAVANCEERD vink je onder SMTP en POP3 VOOR DEZE SERVER IS EEN BEVEILIGDE VERBINDING (SSL) NODIG aan.

Tenslotte verander je het POORTNUMMER voor UITGAANDE E-MAIL (SMTP) in 465 en klik je op OK en SLUITEN. Vooraleer je voor het eerst je mail controleert, surf je met een browser naar en meld je je aan.

Klik daarna op SETTINGS en op FORWARDING AND POP. Vink nu ENABLE POP FOR ALL MAIL aan. Je kan er ook voor kiezen de berichten op Gmail te verwijderen na het binnenhalen met Outlook Express. Maar dat lijkt ons niet echt nodig, aangezien Gmail 2 GB ruimte aanbiedt. Klik ten slotte op SAVE CHANGES.