Clickx Magazine organiseerde dit jaar voor de tiende keer zijn Site van het Jaar-verkiezing. De formule bleef nagenoeg ongewijzigd: de redactie stelt 3 lijsten op van telkens 100 sites (professionele sites, amateursites en blogs), en geeft dan het woord aan zijn lezers.

Gedurende een tweetal weken kan iedereen zijn stem uitbrengen op een (of meerdere) van zijn favoriete sites. De site met het meeste aantal stemmen, mag zich een jaar lang ‘Clickx Site van het Jaar’ noemen. Dit jaar lieten maar liefst 71.845 unieke stemmers van zich horen – en dat zijn er een pak meer dan in topjaar 2005. We overlopen even de resultaten.

In de categorie ‘Professionele sites’ wint Google.be voor de vierde keer op rij. Cinemareus Kinepolis eindigt een plaatsje hoger en eindigt als tweede. De top 3 in deze categorie wordt afgesloten door Mappy.

Tuinadvies, de winnaar van vorig jaar, waagde dit jaar zijn kansen in de lijst van professionele sites, waardoor Fietsroute.org (vorig jaar zilver) kon doorstoten naar de eerste plaats bij de amateursites. De constante schommelingen in de benzineprijzen hebben ongetwijfeld bijgedragen tot het succes van Brandstofprijzen, dat een tweede podiumplaats wegkaapt. Als er iets te winnen valt, zijn Vlamingen er als de kippen bij – wat meteen verklaart waarom Winprijzen de top 3 komt binnengewalst.

Blogs worden nog vaak als een te verwaarlozen fenomeen aanschouwd. Onterecht, zo blijkt, want maar liefst 23.177 mensen brachten een stem uit op onze bloglijst. De pikante blog van 2 Girls werd vanuit het niets naar een eerste plaats gekatapulteerd – wat een beetje functioneel naakt al niet kan doen. Net als vorig jaar vinden we op de tweede plaats De Wereld van Kaat, en op de derde plaats is de blog met de welluidende naam Zonder Zever terechtgekomen.

De volledige resultatenlijst vind je in Clickx Magazine 134, dat vanaf 12 december in de kiosk ligt. In datzelfde magazine vind je trouwens ook een lijst van alle stemmers die met hun deelname een van de 100 prijzen hebben gewonnen.

External links

Site van het Jaar 2006: top 10 in elke categorie

External links

Site van het Jaar 2006: fotoverslag

External links

Fotoverslag van blogger Bart.La