Op een lokaal netwerk muziek van een centrale iTunes-bibliotheek afspelen op elke toestel met een RSS-browser? Met MyTunesRSS kan het probleemloos, zodat je zelfs op een Sony PSP (onbeveiligde) iTunes-liedjes kan beluisteren. Sinds de laatste versie die op Clickx werd aangeboden, zijn verschillende uitvoeringen met grote en kleine aanpassingen verschenen. Een overzicht van de veranderingen vind je op deze pagina.

MyTunesRSS is eigenlijk een compact serverprogramma dat muziek uit de iTunes-bibliotheek omvormt tot podcasts. Het gebruik is heel eenvoudig: je brengt het gewoon aan op de pc of Mac waarop je muziekbestanden thuis staan en wijst MyTunesRSS de weg naar het XML-bibliotheekbestand van iTunes. Op een Windows XP-pc huist dat bestand doorgaans in Mijn documentenMijn muziekiTunes. Ten slotte druk je op de Start Server-knop onderaan het hoofdvenster.

Om de muziek te beluisteren op een ander toestel, surf je naar het ip-adres van de computer waarop iTunes staat. Als je niet zeker weet hoe dat werkt, kan je gewoon bij MyTunesRSS kijken naar het getal dat naast het opschrift ‘Server Running’ verschijnt. Normaliter staat daar een adres dat de vorm aanneemt van – bijvoorbeeld – http://10.0.0.167:8080.

Als je naar het juiste adres surft, verschijnt in de browser een minimalistische interface waarmee je kan zoeken naar artiesten of albums, of bestaande iTunes-playlists kan selecteren. Het afspelen van muziek gebeurt in de standaard mediaspeler van je toestel.

MyTunesRSS is een Java-programma en daarom moet op je computer een recente Java Runtime-versie (1.5) aanwezig zijn. Onder Mac OS X is dat normaal gezien geen probleem; voor een Windows-machine moet je eventueel bij Sun de nodige software afhalen.

Windows 2000/XP of Mac OS X

External links

Codewave