Privacy Mantra is een kleine tool die je computer opschoont en je privacy bewaakt door sporen van online en offline activiteiten te wissen. Het is niet het meest uitgebreide gereedschap dat hiervoor beschikbaar is, maar wel een van de kleinste en eenvoudigst te gebruiken oplossingen.

Privacy Mantra wist uiteraard de zoekgeschiedenis uit Internet Explorer en Firefox, en leegt de prullenbak, het klembord, de lijst recentelijk geopende documenten, en ga zo maar door. Ook de logfile index.dat kan worden geleegd. Daarnaast ondersteunt de tool enkele veelgebruikte pakketten van derden, zoals Adobe Acrobat en Nero Burning ROM.

[download_file]
Veel opties heeft de tool niet. Ook de lijst ondersteunde software zou langer mogen zijn. Zo ontbreken bijvoorbeeld de browsers Firefox en Opera. Versie 2 biedt echter de mogelijkheid om zelf plugins voor het programma te maken en die uit te wisselen met andere gebruikers. Zo kan je zelf programma’s toevoegen aan de lijst van programma’s die door Privacy Mantra kunnen worden opgeschoond.

Het wissen van bestanden is heel eenvoudig. Je kan simpelweg aanvinken welke sporen je wil wissen en welke gegevens je wil behouden. Ten slotte bevat Privacy Mantra nog een ingebouwde updatefunctie, zodat je op de hoogte kan blijven van toekomstige vernieuwingen.

External links

CodeOde Privacy Mantra