Een nieuwe harde schijf kopen kan betekenen dat je Windows en alle programma’s opnieuw moet installeren. Tenzij je beschikt over een programmaatje dat schijven kan klonen – zoals DriveImage XML. Heel positief is dat deze tool alle functies biedt die je verwacht en dat het desondanks gratis is.

DriveImage XML kan nog veel meer dan een kloon van een harde schijf maken. Het programma maakt ook images van harde schijven, die je als back-ups kan bewaren. Deze imagebestanden zijn via DriveImage XML te doorzoeken, wat handig kan zijn als je op zoek bent naar slechts één bestand. Door de Task Scheduler in Windows XP in te schakelen, is het trouwens mogelijk om automatisch back-ups te maken.

[download_file]
Een sterke troef van DriveImage XML is dat je images kan nemen van schijven die in gebruik zijn. Het is ook mogelijk een image terug op een schijf te plaatsen zonder de machine te herstarten.

In onze test lieten we DriveImage XML een kloon maken van een kleinere HD naar een grotere schijf. Het kopiëren van de data ging daarbij verrassend snel en geheel probleemloos. Ook het kopiëren van FAT12, -16 of -32 schijven is mogelijk.

External links

Runtime Software