Het is een goed idee af en toe het Windows Register op te schonen, zodat de computer niet volloopt met onnodige bestanden en trager gaat draaien. Free Register Cleaner is een eenvoudig tooltje dat dit probleem aanpakt.

Bij het opstarten wordt om een registratiecode gevraagd. Free Register Cleaner is echter gratis; wanneer je op SKIP klikt, wordt het programma gewoon geopend.

[download_file]
Met één druk op de knop begint de tool het register van je computer te scannen. Dit gaat behoorlijk snel. Vervolgens kan je de gevonden fouten ‘repareren’. Dat betekent dat gevonden bestandjes die aan geen enkel programma meer zijn gekoppeld (restmateriaal van eerder verwijderde programma’s) worden weggegooid.

Overbodige snelkoppelingen, dll-, en helpbestanden, … ze zijn allemaal eenvoudig te verwijderen. Mocht in de lijst een bestand voorkomen dat je wil behouden, dan kan je dit simpelweg aangeven door het vinkje voor het bestand te verwijderen.

Versie 1.2 bevat bovendien de mogelijkheid een system restore point te maken: je kan altijd naar dit herstelpunt terugkeren, zodat een mislukte schoonmaakactie eenvoudig ongedaan kan gemaakt worden.

Taal: Engels
OS: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

Eusing Software