Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De meeste mailprogramma’s hebben een limiet op de grootte van de bestanden die je kan versturen. Pando biedt je een manier om probleemloos bestanden tot 1 GB te verzenden en ontvangen.

Het principe is simpel. Terwijl de ontvanger je mailtje krijgt, komen de bestanden op de servers van Pando terecht. Via een meegestuurde link kan de ontvanger de bestanden zelf downloaden. In deze versie 1 kan je ook bestanden versturen die met een wachtwoord worden beschermd, en links verzenden via Instant Messenger.

[download_file]
Nadeel is dat de ontvanger zelf ook Pando geïnstalleerd moet hebben om de bestanden te kunnen binnenhalen. Een groot nadeel is dat niet; het programma is amper 3MB groot en je kan het gratis downloaden. Heeft de ontvanger het programma niet, dan krijgt hij een link toegestuurd die hem naar de download leidt.

Bij onze eerste verzending moesten we even zoeken om alles voor elkaar te krijgen. Ook werd de eerste mail van 30 MB door het spamfilter van de ontvanger tegengehouden. De tweede verzending verliep probleemloos. De interface is redelijk gebruiksvriendelijk, dus je hebt het programma vrij snel in de vingers.

Pando 1.0 is gratis en bevat geen onverwachte extra’s, maar toont wel advertenties. Wij bieden in de eerste link de versie voor Windows, inclusief Outlookplugin. De tweede leidt naar de versie voor OS X.
Windows 2000/XP of Mac OS X 10.3.9 en hoger

External links

Pando Networks