Met versie 2.5 gaat Skype verder dan gewoon telefoneren via internet. Het programma kan nu ook sms-berichten versturen en integreert met je Outlook-contacten.

Om via Skype te kunnen bellen, heb je een microfoon en luidsprekers of een headset nodig. Ook zijn er in steeds meer computer- en elektronicawinkels Skype-telefoons te krijgen. Die bieden een ‘klassieke’ telefoonervaring, zonder gedoe met headsets. Wilt je ook video meesturen, dan moet je uiteraard ook een webcam hebben.

[download_file]
Skype biedt verder chatfuncties zoals we die kennen van ICQ en MSN Messenger. Het zoeken naar familieleden of vrienden die ook Skype hebben geïnstalleerd, verloopt bijzonder vlot. Het is mogelijk met maximaal vier mensen tegelijk een conference call te houden. Wie met meer mensen over hetzelfde onderwerp wil praten, kan terecht in de Skypecast, waar ruimte is voor maximaal honderd deelnemers.

Telefoneren naar andere Skype-gebruikers is gratis. De makers achter Skype zweren dat deze basisfunctionaliteit altijd gratis zal blijven. Voor diensten als SkypeOut (waarmee je van je pc naar een gewone telefoon kan bellen) of SkypeIn (om gebeld te kunnen worden) moet je wel betalen.
Windows 2000/XP

External links

Skype