Een tekst ziet er automatisch beter uit wanneer je figuren invoegt. Als je dat slordig doet, mist de afbeelding volledig z'n effect. Je zorgt er dus maar beter voor dat tekst en beeld mooi op elkaar aansluiten.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Op het tabblad INDELING van het venster FIGUUR OPMAKEN kan je de tekst wel de contouren van je figuur laten volgen, maar in de praktijk blijkt dat meestal een rechthoek te zijn. Je had de tekst waarschijnlijk nog nauwer rond je afbeelding willen zien aansluiten.

Stel dat je een grillige figuur op een zwarte achtergrond hebt binnengehaald. Dan moet je eerst die achtergrond zien kwijt te spelen. Dat kan via de werkbalk FIGUUR waar je het pipetje met DOORZICHTIGE KLEUR INSTELLEN kiest: hiermee klik je dan de zwarte achtergrond aan. Daar ben je dus al van verlost.

Vervolgens klik je op het icoontje TEKSTOMLOOP, en kies je OMLOOPPUNTEN BEWERKEN. Klik met de muis op de rode stippellijn, en versleep die tot heel dicht bij je figuur.

Je merkt dat Word automatisch extra versleeppunten creƫert naarmate je klikt en versleept. Op die manier kan je een nauw aansluitende contour uittekenen, waar je tekst netjes zal rondvloeien.