MPlayer is een goed bewaard geheim onder de mediaspelers, met een indrukwekkende lijst ondersteunde formaten. Van deze speler, met wortels in de Linux-wereld, verscheen onlangs een belangrijke nieuwe versie.

Voor Windows-gebruikers bewijst MPlayer 1.0 RC1 zich als een ware alleskunner, waarbij het handig is om te weten dat de speler eigen codecs gebruikt. Het maakt dus niet uit welke afspeelroutines wel of niet op je computer staan.

[download_file]
Met de nieuwe versie van MPlayer kunnen nu ook geavanceerde Flash-video’s worden bekeken. Interessant voor het bekijken van hogekwaliteitsvideo’s is de H.264-decoder (MPEG4), die volgens de makers een stuk sneller werkt.

Mocht je toch nog video’s hebben waarvan de codec niet in MPlayer zit, dan kan je een aparte set codecs downloaden en installeren.

MPlayer is er niet alleen voor Windows, maar ook voor Linux en OS X. Ook de broncode is vrijgegeven, zodat je eventueel een eigen variant kan maken. Er is géén installatieroutine. Je pakt het zip-bestand uit in een aparte map, en vervolgens kan je desgewenst een snelkoppeling aanmaken naar het programma zelf.

Taal: Engels
OS: Windows 98/NT/2000/XP [Linux- en Mac-versies via de website]

External links

MPlayer