Amper een week na de lancering van Internet Explorer 7 brengt Mozilla de definitieve versie 2.0 van zijn populaire browser Firefox uit. Met spellingcontrole, phishing-filter en tabblad-hersteller.

Het is zover: Mozilla heeft versie 2.0 van zijn populaire browser Firefox uitgebracht. De meeste nieuwtjes waren al bekend uit eerdere proefversies. Zo bevat Firefox 2.0 een spellingcontrole, die overal werkt. Deze controleert tekst in formulieren en andere invoervelden.

De browser wordt met een phishing-filter weer iets veiliger, omdat schimmige sites die uit zijn op persoonlijke gegevens, worden geïdentificeerd. De filter controleert een lokale of externe lijst van bekende phishing-sites, die desgewenst automatisch wordt bijgewerkt.

[download_file]
Verder kunnen per ongeluk gesloten tabbladen worden hersteld en is het gebruik van RSS-feeds vereenvoudigd. Bij een crash van de browser kan Firefox de volledige sessie, met alle tabbladen die geopend waren, herstellen. Nu wordt die functionaliteit nog door extensies geleverd. Over extensies gesproken: Mozilla waarschuwt dat de meeste extensies (nog) niet compatibel zullen zijn met Firefox 2.0.

Potentieel reuzehandig is Live Sites, de mogelijkheid om een (deel van een) webpagina te controleren. Wijzigingen op de pagina (bijvoorbeeld het verloop van een bieding op een veilingsite) worden bijgehouden, zonder dat de pagina steeds open hoeft te staan.

Taal: Nederlands
OS: Windows 98/ME/NT/2000/XP/Server 2003

External links

Mozilla Foundation