Firefox is een uiterst flexibele browser die de gebruiker de vrijheid geeft om eigenhandig aan een massa instellingen te sleutelen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om je weg te vinden in het gedetailleerde configuratiescherm, dat je kan oproepen door in de adresbalk van Firefox “about:config” in te voeren.

[download_file]
Firetune neemt het lastige werk uit handen met een sterk vereenvoudigde interface. Op basis van twee criteria (de snelheid van je computer en je internetverbinding) bepaalt het programma de optimale instellingen van Firefox, zodat de populaire openbronbrowser sneller opstart en webpagina’s sneller worden weergegeven.

Voordat je wijzigingen doorvoert, stelt het programma voor om een backup te maken van de huidige standaardinstellingen. Bots je op problemen, dan kan je met een druk op de knop terugkeren naar de vertrouwde instellingen.

Naast enkele onderhuidse verbeteringen, biedt deze update nu ook de mogelijkheid om het automatisch aanvullen van internetadressen te controleren. Ook handig is de optie om de soms irritante berichtvensters bij problemen met een URL te vervangen door een foutpagina.

En sinds de vorige versie is Firetune klaar voor de toekomst: het programma is met succes getest op de eerste bèta van Windows Vista, het besturingssysteem van Microsoft dat volgend jaar Windows XP zal opvolgen.

Over Windows gesproken: Firetune vereist de aanwezigheid van de Microsoft Visual Basic Runtime libraries op je computer. Dit pakket is veelal mee geïnstalleerd bij Windows 2000, XP of 2003, maar als je tijdens de installatie een foutmelding krijgt, dan kan je deze libraries ook downloaden vanaf de website van Microsoft.

External links

Firetune