WinPatrol nestelt zich na installatie in de taakbalk als het hondje Scotty, die je systeem bewaakt. Achter deze speelse vormgeving gaat een serieuze applicatie schuil die je pc beschermt tegen spyware, adware en andere narigheid.

[download_file]
Het hoofdvenster van WinPatrol is opgebouwd uit een aantal tabbladen met informatie. Zo kan je snel een overzicht krijgen van cookies, services, van alle programma’s die automatisch met Windows worden opgestart, en van alle ‘IE Helpers’, applicaties (zoals toolbalken) die zich in de Microsoft-browser nestelen. Elk item dat in de overzichten voorkomt, kan met een muisklik worden afgesloten of worden verwijderd.

Antispywareprogramma’s als Ad-Aware en Spybot scannen de harde schijf op infecties; WinPatrol waarschuwt je wanneer een nieuw programma wordt geïnstalleerd zonder je toestemming, en kan zo adware tegenhouden voordat het wordt geïnstalleerd. Het is daarom een aardige aanvulling op bovengenoemde programma’s.

WinPatrol maakt ook momentopnamen van belangrijke systeemonderdelen, en waarschuwt je als hier wijzigingen in worden aangebracht zonder jouw toestemming.

WinPatrol is volledig gratis in gebruik. Desgewenst kan je investeren in een Plus-versie, die nog meer mogelijkheden bevat.

Windows

External links

WinPatrol