De Mozilla Foundation heeft een nieuwe versie van Firefox vrijgegeven. Deze versie 1.07 verhelpt onder andere het kritieke lek dat onlangs in de browser werd gevonden.

[download_file]
Dit lek heeft betrekking op de manier waarop de browsers omgaan met internationale domeinnamen (IDN), bijvoorbeeld internetadressen met een umlaut. Door het lek kunnen hackers voor een buffer overflow zorgen en zo kwaadaardige code op de computer van het slachtoffer activeren.

De Mozilla Foundation had niet direct een oplossing beschikbaar, en adviseerde gebruikers daarom om tijdelijk internationale domeinnamen uit te schakelen. Versie 1.07 biedt nu een permanente oplossing voor het probleem.

Deze versie, door de makers een “security- en stabliteitsrelease” genoemd, dicht ook een ‘shell command’ lek voor Linux-gebruikers.

De eerste link bij dit artikel leidt je naar de Engelstalige versie van Firefox voor Windows, de tweede naar de versie voor OS X, de derde naar de versie voor Linux i686. Een Nederlandstalige versie 1.07 is nog in de maak.

Windows 98/ME/2000/XP/OS X/Linux

External links

Mozilla Foundation