Deze nieuwe versie van de Opera-browser introduceert wederom talloze bugfixes. Maar het belangrijkste nieuws is dat iedereen deze uitstekende browser gratis én bannerloos mag gebruiken. Je hebt dus geen enkele reden meer om Opera niet uit te proberen. Samen met de browser krijg je ook een goed e-mailprogramma en een BitTorrent-toepassing in handen.

[download_file]
Heel wat features komen bekend voor, vooral als je de Firefox-browser gebruikt. Maar eigenlijk was Opera de eerste die beschikte over tabbed-browsing, een geïntegreerde zoekfunctie en een pop-upblokker.

Opera 8.50 bevat verder een ingebouwde e-mailclient met antispamfunctie en ondersteuning voor IRC-chat. De beveiliging is goed geregeld, onder andere via encryptie. Nieuw is de ondersteuning voor talen als het Arabisch en Hebreeuws, die van rechts naar links moeten worden gelezen.

De interface is erg druk. Het uiterlijk is echter in verregaande mate aan je wensen aan te passen, mede dankzij de grote hoeveelheid beschikbare skins.

De grote troef van Opera blijft de ondersteuning van alle webstandaarden. Als eerste ondersteunde de browser standaard SVG-vectorgrafieken (andere browsers vereisen een plug-in), er is een unieke zoomfunctie en Opera is klaar voor stemcommando’s. Vooralsnog zijn er niet echt veel websites die deze functionaliteit ondersteunen.

Wij bieden de Nederlandstalige versie van Opera aan voor Windows. Ook de Mac-versie is via ZDNet verkrijgbaar – maar dan wel de Engelstalige editie.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

External links

Opera Software