RSS-feeds beheren is niet altijd eenvoudig. Het voordeel van Active Web Reader is dat het volgen van nieuws via RSS hier bijzonder gebruikersvriendelijk is opgelost. Daarnaast heeft het programma de mogelijkheid om de veranderingen op een webpagina aan te geven. Zo kan je ook rechtstreeks volgen wat er nieuw is op een website.

Bij het installeren van Active Web Reader moet Internet Explorer – helaas de enige browser die ondersteund wordt – worden afgesloten. Daarna is het toevoegen van RSS-feeds kinderspel. Je kan het programma zelf laten scannen en de gevonden feeds toevoegen of er zelf één selecteren.

[download_file]
Voor de nieuwkomers: RSS-feeds worden door de meeste nieuwssites aangeboden en zijn te herkennen aan het karakteristieke oranje XML-icoontje. Een nadeel aan Active Web Reader is dat de standaard meegeleverde feeds niet te verwijderen zijn.

Verder is alles instelbaar aan dit programma. Je kan zelf bepalen hoe vaak de laatste nieuwtjes opgehaald worden en hoe de feeds moeten worden gerangschikt. Handig is dat een muisklik volstaat om een interessant bericht via e-mail door te sturen.

Active Web Reader is niet alleen bruikbaar als RSS-lezer, het is tevens een soort uitbreiding voor Internet Explorer. Je kan in het programma rechtstreeks URL’s invoeren en meerdere sites openen in tabs. Het tooltje zal zelfs aangeven welke elementen veranderd zijn. We merken wel op dat Active Web Reader niet zo snel surft als IE zelf.

De nieuwe 2.42-versie bevat ook een aantal bugfixes.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/Server 2003, Internet Explorer

External links

DeskShare