Een computer zonder firewall en virusbescherming is vandaag de dag onverantwoord. Om het hoofd te bieden aan alle virtuele dreigingen, duiken er steeds meer beveiligingssuites op die je pc voorzien van een totaal digitaal harnas. Specialist ZoneLabs heeft zijn ZoneAlarm Internet Security Suite weer wat verder uitgebreid.

[download_file]
Versie 6 introduceert een ‘triple defense firewall’, waarbij niet alleen je netwerk en de programma’s in de gaten worden gehouden, maar ook de interactie met het besturingssysteem. De geïntegreerde antispyware en antivirus kregen tevens een opfrisbeurt, en met het SmartDefense systeem krijg je automatisch de nodige updates binnen.

Al je e-mailverkeer wordt nauwkeurig door ZoneAlarm Internet Security Suite gescand, en er zijn ook ingebouwde antispam- en antiphishing-filters voorzien. Zelfs je chatverkeer via een messenger-programma kan beveiligd en versleuteld worden tegen pottenkijkers.

Zowat het enige nadeel aan dit programma is dat het enkel Engelstalig is. Gelukkig krijg je tijdens en na de installatie heel duidelijke instructies en een introductiefilm. Je thuisnetwerk, met of zonder draad, wordt dadelijk herkend en kan je als ‘vertrouwd’ bestempelen. Dankzij het SmartDefense-systeem krijgen de meeste programma’s dadelijk de juiste firewall-instellingen. Via enkele muisklikken stel je deze opties manueel bij.

De eerste downloadlink leidt je naar de 15 dagen-trialversie van ZoneAlarm Internet Security Suite, dat in België verdeeld wordt door Easy Computing. Ben je enkel op zoek naar een goede firewall, dan kan je de sterke gratis ZoneAlarm Free eens proberen. Dit tooltje haal je binnen via de tweede downloadlink.

External links

ZoneLabs

External links

Easy Computing