Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Microsoft heeft een nieuwe versie van zijn populaire Messenger-applicatie uitgebracht. Versie 7.5 voegt niet bijster veel nieuws toe dat niet reeds in versie 7.0 werd geïntroduceerd.

In versie 7.5 bevinden zich als vanouds de mogelijkheden tot tekst-, spraak- of videochats en de mogelijkheid om kleine afbeeldingen van jezelf of chatpartners te bekijken.

[download_file]
Bij de installatie is een beetje aandacht vereist, want de nieuwe Messenger wil graag een toolbalk mee installeren en je startpagina en standaard zoekmachine aanpassen. Deze extraatjes kan je echter uitvinken zonder dat dit gevolgen heeft voor de werking van Messenger.

Deze nieuwe uitvoering van Messenger heeft een nog drukkere interface dan zijn voorgangers. Dat komt door de aanwezigheid van meer icoontjes, onder meer om aan te geven hoeveel ongelezen Hotmail-berichten er zijn, en het nieuwe zoekvenster voor MSN Search.

Ook bevat elk individueel chatvenster nu een reclameregel die behoorlijk afleidt. Let op: teruggaan naar een oudere versie is er na de installatie van Messenger 7.5 niet meer bij. De oudere, maar veel opgeruimdere versie 6.2 die deze redacteur nog gebruikte, komt er op de computer vervolgens niet meer op.

Microsoft staat niet meer toe dat je die versie installeert, terwijl 6.2 daarvoor nog gewoon gebruikt kon worden. Een minpunt en helaas illustratief voor de nogal dwingende bemoeizucht van Microsoft.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

MSN Messenger