Fresh Download is een eenvoudige, maar effectieve downloadmanager. De interface is zeer overzichtelijk en eenvoudig te configureren. Het biedt alle belangrijke standaardfuncties, waaronder downloads pauzeren en hervatten (ook als de verbinding verbroken geweest is), via knoppen als ‘play’ en ‘pause’.

Voor wie nog steeds internetten via een gewone telefoonmodem is de automatische connect/disconnect-functie handig, die de verbinding verbreekt als de download is voltooid.

[download_file]
Fresh Download werkt prima samen met de Internet Explorer-, Netscape-, Mozilla- en Opera-browsers, en zou in principe elke FTP-site of website moeten ondersteunen.

Je kan bestanden simultaan of na elkaar downloaden met behulp van de planningsfunctie. Ook kan je via maximaal acht transfers tegelijk een enkel bestand downloaden, wat een grotere overdrachtssnelheid oplevert.

Fresh Download is gratis, maar moet na enkele weken wel – kosteloos – worden geregistreerd op de website van de makers. Heg je daar geen zin in, dan verwijder je het programma gewoon.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

External links

Freshdevices