TypeBlaster is een vermakelijk en fraai vormgegeven spelletje dat je helpt je typsnelheid te verbeteren. Een ruimteschip moet getoonde woorden aan flarden schieten.

De software draait alleen onder Windows 2000 en XP, en vereist minstens DirectX 9.0c en een redelijk moderne grafische kaart.

[download_file]
Het idee is eenvoudig: je bestuurt een in de baan om de aarde vliegend ruimteschip dat is uitgerust met een set boordkanonnen. Woorden (uit een Engelstalige bibliotheek van 5.000 stuks) doemen bij de voorsteven op.

En dan is het schieten geblazen, terwijl de woorden per level complexer worden en sneller op je scherm verschijnen. Het is extreem eenvoudig, maar daardoor juist best verslavend.

Een verkeerd getypte letter levert een explosie op, maar laat het woord uiteraard verder intact. Overigens zijn er geen gevolgen voor het niet op tijd afknallen van woorden: het ruimteschip vertraagt in en je verliest tijd.

Bij het verlaten van het spel krijg je een schermvenster te zien waarin je wordt gewezen op de commerciële editie van dit spel. Deze TypeBlaster-versie is echter gratis en slechts minimaal beperkt.

Het verlaten gebeurt overigens niet door een toetsencombinatie, maar door het aanklikken van een rond bolletje rechtsboven in het spel, dat in onze spelresolutie moeilijk te zien was.

Windows 2000/XP/DirectX 9.0c

External links

TypeBlaster