Forecastfox is een compacte plug-in om Firefox uit te breiden met het laatste weerbericht. Zo hoef je niet langer naar buiten te kijken en zelf te gissen welk weer het gaat worden. Onder de browser zie je in één oogopslag wat de weersverwachting voor vandaag en morgen is.

De link onderaan dit artikel verwijst naar de relevante (en beveiligde) downloadpagina bij de Mozilla Foundation. Je surft daar best met Firefox naartoe, waarna je op de Install Now-knop drukt. Hou er rekening mee dat de installatie van Forecastfox een herstart van de browser vereist.

[download_file]
Bij het opnieuw opstarten van Firefox krijg je de gelegenheid om Forecastfox aan je eigen voorkeuren aan te passen. Het eerste wat je moet doen, is uiteraard de locatie invullen waar je de voorspelling van wenst te zien. Forecastfox gebruikt de Amerikaans getinte Accuweather-dienst, maar je kan ook de belangrijkste Europese steden invoeren. Bijvoorbeeld Brussel vereist de code: Brussels, Belgium.

Forecastfox biedt nog verschillende andere opties. Je bepaalt zelf hoeveel dagen de plug-in vooruitblikt, of er een link naar de weerradar komt, en hoe vaak je via een pop-up een weersvoorspelling te zien krijgt. Handig voor mensen die vaak op verschillende locaties achter hun notebook zitten, is de mogelijkheid om met instelbare profielen te werken.

Windows 98/Me/NT/2000/XP, Firefox

External links

Forecastfox