iMesh is een peer-to-peer programma waarmee je bestanden kan zoeken, downloaden en delen met anderen. Audio, video, spelletjes, afbeeldingen... alles kan eenvoudig worden uitgewisseld.

iMesh is een peer-to-peer programma waarmee je bestanden kan zoeken, downloaden en delen met anderen. Audio, video, spelletjes, afbeeldingen… alles kan eenvoudig worden uitgewisseld. Ook kunnen gebruikers met elkaar chatten via iMesh.

Peer-to-peer is een netwerksysteem waarbij computers direct met elkaar communiceren in plaats van via een centraal opgestelde server. iMesh kan daarbij niet alleen bestanden uitwisselen met andere iMesh-gebruikers, maar ook via het Gnutella-netwerk. Helaas zijn andere populaire P2P-netwerken, zoals eDonkey en BitTorrent, niet te doorzoeken.

[download_file]
Versie 5.2 heeft naast enkele bugfixes een verbeterde interface die zeer gebruikersvriendelijk oogt, met duidelijk vormgegeven knoppen. De tool geeft uitgebreide bestandsinformatie over de op het netwerk gevonden downloads. Gedownloade mediabestanden speel je direct af in de geïntegreerde mediaspeler.

Een aardig extraatje voor gebruikers van Internet Explorer is de iMesh Bar, waarmee je vanuit IE zoekopdrachten kan geven op het iMesh-netwerk.

Het programma is gratis, maar toont wel reclame in de interface. Wie dat niet wil, zal moeten betalen. Wie het programma verwijdert, wordt enigszins opdringerig naar de website gestuurd om een vragenlijst in te vullen – die je uiteraard ook gewoon kan negeren.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

External links

iMesh