MP3tag schept orde in de chaos die kan ontstaan in je verzameling mp3's. Soms zijn ze van cd's geript, anderen weer gedownload of in een webwinkel aangeschaft. MP3tag helpt beschrijvingen corrigeren en ongewenste tekens verwijderen.

MP3tag schept orde in de chaos die kan ontstaan in je verzameling mp3’s. Soms zijn ze van cd’s geript, anderen weer gedownload of in een webwinkel aangeschaft. MP3tag helpt beschrijvingen corrigeren en ongewenste tekens verwijderen.

Via eenvoudige scripts zijn bestandsnamen of ID-informatie eenvoudig automatisch aan te passen. Dat is bijvoorbeeld erg handig als je muziekbibliotheek een hoop mp3’s bevat waarbij de spaties zijn vervangen door een ‘_’-teken.

[download_file]
Als je een reeks mp3’s selecteert, kan je met één klik zaken als titels en albums veranderen. Je vult daarbij zelf iets in of kiest uit een lijst van al bekende ID-informatie. Uiteraard kan je ook de ID3-tag invullen op basis van de bestandsnaam – en omgekeerd. Er is ook een praktische functie voor het snel toevoegen van tracknummers.

Een icoontje in de taakbalk verschaft toegang tot favoriete folders met muziekbestanden. Ook is gemakkelijk een snelkoppeling vanuit het programma naar een extern programma te maken.

Wanneer je tijdens het installeren voor het Nederlands kiest, dan wordt de interface van MP3tag automatisch Nederlands. MP3tag is freeware, maar de auteur slaat een schenking niet af. Overigens is de naam misleidend: ook met muziek in AAC, APE, FLAC, OGG, WMA en WV-formaten kan MP3tag overweg.

Windows 98/ME/NT/2000/XP

External links

MP3tag