Dit openbronprogramma is een sobere RSS-lezer met enkele praktische extraatjes. Zeer handig zijn de slimme filters om nieuwsberichten rond bepaalde thema’s in de kijker te zetten. Tevens kan je moeiteloos externe programma’s koppelen aan gespecialiseerde RSS-stromen, bijvoorbeeld om met één muisdruk een torrent-bestand naar een BitTorrent-applicatie te sturen.

RSS is ongetwijfeld de efficiëntste manier om de vele updates aan drukke (nieuws)sites bij te houden. Nadat je een abonnement neemt op de RSS-stroom van een bepaalde site (vaak herkenbaar aan het oranje XML-icoontje), zal je RSS-lezer met een instelbare regelmaat de laatste nieuwskoppen afhalen. Je ziet die dan verschijnen bovenaan een lijst, wat heel wat gemakkelijker is dan telkens naar een website te surfen.

[download_file]
RSS-lezers zijn er in alle kleuren en formaten; FeedReader is een van de betere. De sterke punten van dit programma zijn de sobere en slanke aanpak – en uiteraard het feit dat FeedReader compleet gratis is. Extra functies en aanpassingsmogelijkheden zijn tot een minimum herleid.

Toch vindt een nieuwsjager alle functies die hij nodig heeft. Je kan RSS-feeds organiseren in folders en per nieuwsstroom een updatesnelheid bepalen. Ook instelbaar is de tijd dat een discreet pop-upvenster toont met het bericht dat er een nieuw artikel te consumeren valt. FeedReader kan zowel RSS- als Atom-feeds aan.

Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

External links

FeedReader