Met SmartFTP kan je bestanden op het internet publiceren. Na de installatie krijg je eerst een configuratiescherm te zien waarop je alles kunt instellen, variërend van verbindingsopties tot de kleur van de letters die het programma hanteert.

Na de configuratie kom je in het daadwerkelijke programma terecht. De interface doet sterk denken aan die van MS Internet Explorer. De diverse opties zijn dan ook snel gevonden. Een aardige toevoeging is de updateknop, waarmee je op elk gewenst moment kan kijken of er al een nieuwe versie van SmartFTP is uitgebracht.

[download_file]
Bestanden kunnen via een knop, maar ook via drag-and-drop, op de server worden gezet. Er kunnen tegelijkertijd meerdere FTP-verbindingen openstaan, en bestanden kunnen van de ene host van een afstand naar de andere worden overgezet. FTP-webadressen worden ondersteund en het is zelfs mogelijk om HTML-pagina’s te bekijken in het programma.

Mocht SmartFTP je uiteindelijk toch niet goed genoeg bevallen, dan is het eenvoudig weer te verwijderen. Het programma is gratis voor persoonlijk gebruik; zakelijke gebruikers worden geacht te betalen voor de software.

Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

SmartFTP