Foto’s op een website plaatsen veel werk? Welnee, met handige programma’s als JAlbum hoef je niets te kennen van HTML en worden foto’s automatisch geresized. Je kan gebruikmaken van bestaande vormgevingen voor de pagina’s, maar ook eigen HTML en zelfs CSS-bestanden gebruiken voor de vormgeving.

Nieuw in deze 5.2.2 versie is de ondersteuning van meer talen en twee nieuwe skins, te weten BluPlusPlus en de nieuwe versie van de XP-skin. In de vorige versie zat een foutje waarbij er verkeerd gelinkt werd naar niet-fotobestanden, mochten deze ook in dezelfde map staan, maar dat is in deze versie ook verholpen.

[download_file]
JAlbum draait op Windows (deze versie) maar er zijn ook OS X- en Linux-versies van te downloaden. Standaard beschikt het gratis pakket over 24 talen waardoor de bediening door iedereen te doorgronden is. JAlbum creëert naast kant-en-klare HTML-bestanden ook indexpagina’s. Je kan ook slideshowpagina’s maken en deze direct uploaden naar je eigen webruimte.

JAlbum is bij uitstek een pakket om fotopresentaties mee te maken op cd-rom, ideaal voor de vele vakantiefoto’s die ongetwijfeld weer in het verschiet liggen.

Windows XP/2000