Winamp upgraden naar de nieuwste versie is een verplichting voor wie van bepaalde online winkels muziek aankoopt. Alleen versie 5.08e kan namelijk beveiligde Windows Media-bestanden afspelen. Verder verandert er niets aan de functionaliteit van de muziekspeler.

De nieuwe versie kwam er onder druk van de muziekindustrie. Die was ontevreden met een Winamp-functie die toeliet om het DRM-onderdeel van beveiligde WMA-bestanden te verwijderen. Omdat de oude DRM-licentie voor Winamp werd ingetrokken, is het in principe niet langer mogelijk om met een oudere Winamp 5.x-uitvoering nog dergelijke muziekbestanden af te spelen.

[download_file]
Deze gratis versie van Winamp Full 5.08 is functierijk, maar als u op volle snelheid cd’s wil branden, moet u 14,95 dollar betalen voor de Pro-versie. Tijdens de installatie kunt u kiezen welke skin u verkiest; dit kan gelukkig achteraf snel worden aangepast. Verder valt de enorme verzameling visuele aanpassingsmogelijkheden op. De inmiddels kolossale skinsbibliotheek voor Winamp 2.x en 3.x is nu ook te gebruiken in deze nieuwe versie.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

Nullsoft