qwerty naar azerty

Het is enorm vervelend als je klavier plots wisselt van Azerty naar Qwerty en je geen idee hebt hoe dat gebeurd is. Waarschijnlijk drukte je per ongeluk de sneltoets in die Windows gebruikt om tussen toetsenbord indeling van verschillende landen te wisselen. Gelukkig is het makkelijk op te lossen en te voorkomen in de toekomst.

Inhoud:

Van QWERTY naar AZERTY

Om snel terug te gaan van QWERTY naar AZERTY in Windows, kan je twee sneltoetsen gebruiken. De eerste geeft visueel weer welke toetsenbordindeling je gebruikt, terwijl de tweede gewoon wisselt tussen de verschillende geïnstalleerde landinstellingen zonder je te storen. Maak je keuze en druk beide toetsen tegelijk in.

  • Windowstoets + Spatiebalk

Met deze sneltoets geeft je PC visueel weer welke toetsenbordindeling je gebruikt.

qwerty to azerty
  • ALT + Shift

Met deze sneltoets wissel je tussen de verschillende geïnstalleerde landinstellingen.

qwerty to azerty

Voorkom dat je per ongeluk wisselt naar QWERTY in Windows 10

Voorkomen is beter dan genezen. Waarschijnlijk heb je per ongeluk eens bovenstaande sneltoets gebruikt, waardoor je toetsenbord indeling naar qwerty veranderde. Daarom is het belangrijk om meteen ook je toetsenbord instellingen aan te passen. Zo voorkom je in de toekomst heel wat frustratie. Neem dus even de tijd om de niet gebruikte indelingen te verwijderen uit Windows.

  1. Open het menu Start
  2. Ga naar Instellingen
  3. Klik op Tijd en Taal
  4. Klik in de zijbalk op Taal
  5. Verwijder onder voorkeurstalen de indeling die je niet gebruikt
qwerty naar azerty
Met slechts één indeling wissel je niet langer per ongeluk tussen Qwerty en Azerty.