Om ‘het moment’ te vangen moet je soms wel snel zijn: wat is dan de beste manier om je iPhonecamera te openen? Als mensen foto’s willen maken met hun smartphone, gaat daar vaak een heel ritueel aan vooraf: de telefoon ontgrendelen met een code of gezichtsherkenning, de camera-app zoeken en openen… en dan is het fotomoment vaak al voorbij. Het kan gelukkig een stuk makkelijker. Iedere iPhone heeft namelijk twee snelle manieren om je camera te activeren, zonder dat je de telefoon moet ontgrendelen. Je krijgt dan alleen toegang tot de camera en het is dus helemaal veilig.

Zo open je sneller je iPhonecamera

Stap 1: De juiste knop

De meest duidelijke manier om je camera te activeren, zie je al op het ontgrendelscherm. Daar vind je rechtsonder het camera-icoontje. Hou het een seconde ingedrukt en laat weer los. De camera-app zal nu activeren met alle functies die je gewend bent. Druk je op de knop op de zijkant van je iPhone, dan zet je hem direct uit.

De camera button op het startscherm.

Stap 2: Swipen

Een andere snelle manier om direct je camera te ontgrendelen is om op het ontgrendelscherm van het midden naar links te swipen. De camera-app zal zich openen. Net als gewoonlijk kan je foto’s maken met de virtuele sluiterknop in het midden onderaan het scherm, maar je kunt daar ook de volumeknoppen voor gebruiken. Dat geeft je net wat meer overzicht op het scherm.

Voor alles is een swipe!