Powerpoint omzetten naar video

Je PowerPoint als video opslaan is zo geklaard. We laten zien hoe je een PowerPoint presentatie kan omzetten naar video en gidsen je door elke stap.

Hoe kan je een PowerPoint opslaan als video?

  1. Je presentatie openen
  2. Powerpoint exporteren als video
  3. Instellingen verfijnen
  4. Als video opslaan

STAP 1 / Open je presentatie

Voor je begint, moet je natuurlijk wel al een presentatie klaar hebben. Open de presentatie via Bestand > Openen. Eens je de PowerPoint klaar hebt staan kan je nog schuiven met de volgorde van de slides, teksten veranderen of de opmaak aanpassen. Ben je tevreden over het resultaat? Dan kunnen we verder met de tweede stap, het omzetten naar video.

powerpoint als video opslaan
Bepaal wat je wil laten zien.

STAP 2 / Exporteer naar video

Voor we de video kunnen exporteren, moeten we naar de juiste menufunctie gaan. Ga naar het menu Bestand en klik in de linkerkantlijn op Exporteren, klik daarna op Een video maken.

powerpoint opslaan als video
De eerste stap naar het exporteren is het selecteren van de juiste functie. 

STAP 3 / Instellingen kiezen

Er verschijnen enkele opties om je video te maken en optimaliseren:

Beeldkwaliteit

  • Voor de meeste toepassingen raden we Full HD (1080p) aan.
  • Wil je de powerpoint afspelen op een 4K scherm? Dan kan je kiezen voor Ultra HD (4K). Bedenk wel: hoe hoger de kwaliteit, des te groter het bestand.

Tijdsinstellingen

  • Heb je geen tijdsinstellingen of gesproken tekst gebruikt? Dan wordt er voor elke dia een standaardduur van 5 seconden gebruikt, je kan de duur aanpassen in het vak Seconden besteed aan dia
  • Heb je wel tijdsinstellingen of gesproken tekst gebruikt? Dan zullen deze tijdsinstellingen gebruikt worden voor je video. Je kan er ook voor kiezen om een standaardduur te gebruiken en de instellingen te negeren.
powerpoint naar video
Bepaal je instellingen voor een optimaal resultaat.

STAP 4 / Video opslaan

Heb je de instellingen verfijnd? Klik dan op Video maken. Kies de gewenste bestandslocatie en -naam en klik op Opslaan. Je kan je video als MP4 of als WMV opslaan. We raden aan om je video als .mp4 op te slaan omdat bijna alle apparaten dit kunnen afspelen.

powerpoint video
Nu gaan we het bestand laten aanmaken door PowerPoint.