Deserted Island
a desert island with a trunk full of gold.

Op een onbewoond eiland moet je het ook redden met de beperkte middelen die je hebt en dat is bij Deserted Island niet anders. Dit experiment van Google daagt je uit om na te denken over welke apps je nu effectief nodig hebt en welke enkel maar voor afleiding zorgen. Is Outlook bijvoorbeeld belangrijk voor jou? Dan zal je mogelijk geen plaats meer hebben voor Instagram. Keuzes, keuzes…

Stap 1 / Deserted Island installeren

Het gaat hier opnieuw om een app die enkel beschikbaar is voor Android. Dit komt omdat Deserted Island toegang nodig heeft tot de launcher van je toestel. De app zal hiervoor toestemming vragen zodat het alle apps die niet tot je selectie behoren kan verbergen. Geen zorgen, er wordt niets verwijderd.

Deserted island app

Stap 2 / Apps kiezen

Kies je 7 apps uit de lijst (wij raden alvast je camera aan en een browser) en tik op ‘Get Started’. Proficiat! Je smartphone is nu beperkt tot 7 applicaties (en de klok). Wil je toch een andere applicatie? Tik dan op de palmboom. Hier kan je ook het experiment beëindigen zodat je smartphone er weer gaat uitzien zoals gewoonlijk.  

Deserted Island
Houd jij het een hele dag vol?