Lettertypes vergroten Android Smartphone iPhone

Android en iOS hebben een aantal opties om je lettertype aan te passen. We bekijken de makkelijkste, zodat je snel en eenvoudig grotere of beter leesbare lettertypes kunt selecteren. Op die manier heb je meer plezier van je smartphone!

Stap 1 / De instellingen

De makkelijkste manier om de instellingen voor de weergave aan te passen, is via de instellingen. Open het menu Instellingen op je Android Smartphone en scrol naar de optie Weergave. Tik op deze functie. Je komt nu in een menu terecht waar je de benodigde instellingen kunt aanpassen.

Android smartphone lettertype
Alles begint bij de basis.

Stap 2 / Alles of tekst

Tik in het menu Weergave op de optie Tekst- en weergavegrootte. Daar heb je simpelweg twee opties: de eerste is de Tekstgrootte. Daarmee maak je alleen de lettertypes op het scherm groter, zodat ze beter leesbaar zijn. De tweede functie is Weergavegrootte: daarmee pas je alle elementen aan, ook de iconen en de knoppen op het scherm.

Android smartphone lettertype
Makkelijker leesbaar in een handomdraai!

Stap 3 / Op je iPhone

Natuurlijk kun je het formaat tekst ook aanpassen op je iPhone! Ga daarvoor naar de app Instellingen, tik op Beeldscherm en helderheid en vervolgens op Tekstgrootte. Daar kun je – net als bij Android – het formaat van je tekst aanpassen.

Android smartphone lettertype
Grotere letters op je iPhone.

Stap 4 / Alles groter

Ook op geselecteerde modellen van Apple kun je er voor kiezen om alle elementen vergroot weer te geven. Tik in Instellingen op Beeldscherm en helderheid. Tik daar vervolgens op de optie Weergave, onder Weergavezoom. Kies voor Ingezoomd en tik op Stel In.

Android smartphone lettertype
Op een flink aantal iPhones kun je inzoomen op je scherm