Wil je bestanden die op je pc staan op je smartphone of iPhone krijgen? Je kan hiervoor je toestel via een kabel met je computer verbinden om de files te kopiëren. Er bestaan echter eveneens methodes waarbij je geen kabels nodig hebt. Portal is een app die je in staat stelt om bestanden naar je telefoon te kopiëren via wifi. Erg handig wanneer je je kabeltje kwijt bent.

[related_article id=”222246″]

Allereerst moet je Portal installeren op je smartphone. We installeren de app op een Android-telefoon, maar op je iPhone kan je dezelfde stappen doorlopen. Zoek in de Play Store naar Portal en installeer de app van Pushbullet. Wanneer je vervolgens op ‘Aan de slag’ klikt, kom je op een scherm terecht waar je een QR-code moet scannen. Dit is het moment dat je naar je computer moet overschakelen.

Bestanden inladen

Ga op je computer naar portal.pushbullet.com en zorg ervoor dat je computer op hetzelfde wifinetwerk zit als je smartphone. Druk vervolgens in de app op ‘Scannen’ en scan de QR-code van je computer. Op de website verschijnt een pagina waarin je bestanden kan slepen, terwijl de app een venster toont waarin ‘Verbinden’ staat. Dat venster zal pas wijzigen wanneer je je eerste bestand naar de Portal-website versleept. Je kan afzonderlijke documenten laden, of hele mappen kopiëren.

In de app zie je alle bestanden en afbeeldingen verschijnen die je hebt gekopieerd. Kijk snel na of je weldegelijk alle bestanden op je smartphone wilt hebben en klik vervolgens op ‘Gereed’. In de app kan je de tekstbestanden terugvinden die je hebt gekopieerd. Afbeeldingen en muziekbestanden staan echter niet in Portal. Deze files kan je terugvinden in je muziekmap en galerij. Portal sorteert de bestanden immers automatisch op type, waardoor ze netjes gesorteerd staan in je smartphone.

Instellingen

Tik aan de rechterzijde op de drie bolletjes om de instellingen van Portal te openen. In de eerste plaats kan je de locatie waar je bestanden worden bewaard aanpassen. Tik op ‘Ik ben klaar’ om te kiezen en ga vervolgens naar de opslagruimte van je toestel. Je krijgt alle mappen te zien die op je smartphone staan. Kies een map en tik vervolgens op ‘Selecteren’. Verder kan je ervoor kiezen om je foto’s en muziek niet in aparte mappen op te slaan.