Bij tweestapsverificatie werk je normaal gezien met twee codes: het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen en een code die op het moment zelf wordt aangemaakt en die je via een sms of een app kan ophalen. Dat zorgt ervoor dat je een extra veiligheidslaag inbouwt. Voor Whatsapp ligt dat iets anders.

Stap 1: Whatsapp

Open de instellingen om de functie te activeren.

Whatsapp onderscheidt zich van de concurrentie door een speciaal aanmeldingsproces. Je gebruikt immers geen wachtwoord of login: Whatsapp is gebonden aan je mobiele nummer. Met de activatie van tweestapsverificatie komt er naast je nummer een pincode bij die je zelf instelt. Whatsapp zal je om de code vragen wanneer je de app opnieuw instelt, bijvoorbeeld wanneer je van toestel verandert. Omdat dat niet al te vaak voorkomt, zal de app je tussendoor ook af en toe de code laten invoeren, zodat je deze niet vergeet.

Stap 2: Instellen

Voeg je code van zes cijfers toe.

Je activeert tweestapsverificatie door naar de Instellingen te gaan die je kan lokaliseren via de knop in de rechterhoek van de interface. Open Account en klik op Verificatie in twee stappen en vervolgens Inschakelen. Je moet nu je code twee keer opgeven. Optioneel kan je ook je e-mailadres toevoegen, zodat je je code kan recupereren als je deze vergeet. Het is mogelijk om de code te veranderen of te verwijderen in hetzelfde menu.